söndag 11 september 2011

Blandat pyssel

Vår granne kom förbi en eftermiddag i somras och berättade att han tänkte ta bort en stor björk från sin tomt och undrade om vi var intresserade av veden. Om vi var! Självklart! Inte nog med att vi får extra ved till vedboden, den aktuella björken tog dessutom bort en del kvällssol från vår altan så det blev verkligen en bonus!

Trädet kapades och grannen samt en annan granne tog det de behövde av veden och resten fick vi, och det var inte så lite (se bilden nedan)


Fredrik har slitit som ett djur med veden i helgen, särskilt eftersom vi även tog de tjockaste delarna av stammen vilka var tjocka! Som en skänk från ovan fick Fredrik ett sms av grannen Monke som berättade att han hade en vedklyv som vi kunde få använda så plötsligt gick det lite enklare - underbart! Vilka grannar vi har va! Fantastiskt!

Har annars bakat en del paj på sista tiden. För en tid sedan gjorde jag blåbärspajer efter samma recept som jag tidigare lagt ut. I originalreceptet är det rabarber men jag bytte det mot blåbär då vi har en del blåbär i frysen. De blev kanske inte riktigt lika goda som rabarberpajerna men helt ok! Recept finns i ett inlägg från juli.

Nu är ju äpplena mogna och börjar trilla ner från trädet så för att rädda några bakade jag äppelpaj idag enligt ett nytt recept:

Blanda 100 g rumstempererat smör, 7 dl corn flakes, 4 msk socker, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl vetemjöl till en smulig massa. Skala och kärna ur 5 st äpplen och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna i en skål och blanda runt med 2 tsk kanel och 1 tsk vaniljsocker. Lägg äpplena i en smord ugnsfast form och strö sedan över smuldegen. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ica 30 min. Servera med vaniljsås.

Jättegott blev det! Det blev lite krispigt i och med att man hade corn flakes i - yummy!


Även Knasen tyckte pajerna var goda vilket vi upptäckte när de stod på avsvalning och Knasen gick dit och tog sig ett par munsbitar... (Ja, vi tog bort det han hade knaprat på så om ni blir bjuden på äppelpaj behöver ni inte oroa er för att Knasen smakat på er bit :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar