lördag 30 juli 2011

Vardagsrum och matrum

Jag har ännu inte skrivit om renoveringen av vardagsrum och matrum. Om jag börjar med matrummet så såg det ut så här före:




 och så här efteråt:



Så, vad är det vi har gjort? Jo dels har vi öppnat upp de små dörrarna mellan rummen resp. mellan matrum och kök för att få en öppen planlösning. På golvet låg tidigare en plastmatta som vi tog bort och under mattan låg ett trägolv som slipades, vitlaserades och lackades.  Golvet har medvetet lämnats lite ojämnt för att ge en rustik känsla. Väggarna har slipats, primeats och målats om. De tapeter som fanns var helt ok så de hade fått suttit kvar om det inte varit så mycket märken i dem. Även taket målades om. Sist men inte minst bytte vi lister och fönsterfoder vilka målades vita. Det syns bäst på fönstren som tidigare var bruna.

Vardagsrummet såg ut så här innan:



och så här efteråt:




I detta rum har vi gjort ganska precis samma saker.  Tapeten, som även i detta rum var fin men för skadad för att ha kvar, målades över och taket målades om. På detta golv fanns ingen plastmatta men lacken var väldigt orangefärgad så vi slipade om golvet, vitlaserade och lackade om, precis som i matrummet. Även listerna och fönsterfodren byttes och vitmålades i detta rum. På bilden längst ner syns även den vackra kakelugnen - husets smycke :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar