fredag 5 april 2013

Det går sakta men säkert framåt

Golven på övervåningen är som sagt slipade och för att skydda dem i väntan på att de ska pigmenteras och lackas är alla golv täckta med papp. Inte så snyggt och rätt besvärligt att dammsuga eftersom pappen gärna följer med in i dammsugaren... Men ett rum är iallafall helt klar och det är Alicias rum. Där hade vi ju målat och fixat lister och fönsterfoder redan innan hon föddes men golvet hanns inte med - tills nu! Fredrik hade jour under påsken så han var hemma och fixade medan jag och Alicia huserade i stugan och då gjordes golvet i hennes rum klart.

På bilden syns det tydligt hur det furugula golvet blir ljust vitt med pigmenteringen.

I övrigt har Fredrik spacklat och slipat väggarna i det tänkta tv-rummet som förberedelse för målning. Vi har bestämt att måla hela övervåningen i samma ljust gröna färg (samma som i Alicias rum).

Sedan har vi tänkt om lite om vad vi ska ha rummen till. Vårt nuvarande arbetsrum, som vi hade tänkt fortsätta ha som arbetsrum, blir istället gästrum så Alicia får ett helt eget rum. Det kommer att bli lite trångt men om vi får många gäster på samma gång får de husera i det tänka tv-rummet också. Vi kommer istället att göra en liten arbetshörna i hallen på övervåningen. Vi använder ju ändå inte arbetsrummet... Jag tänker mig att ha en bokhylla över hela ena väggen med en liten öppning för ett litet sånt där lite gammaldags skrivbord. Ja... inte helt lätt att beskriva. Jag får visa bilder sen om vi nu väljer att göra så :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar