tisdag 30 juli 2013

Och här slängs det plötsligt in ett inlägg :) Och eftersom det är fel på denna skitblogghost (som vanligt) så kommer alla bilder i slutet på inlägget...

Sommarsemestern har passerat och vi har njutit med den. Fredrik och Alicia är lediga tre veckor till men jag har återgått till allvaret... men det känns rätt ok efter fem veckors semester och dessutom jobbar jag bara två veckor sedan är jag ledig en vecka igen - hihi!

Renoveringstakten slogs av någon gång i maj... men då hade vi iallafall slipat, pigmenterat och lackat alla golv på övervåningen med undantag för golvet utanför Alicias rum som endast blivit slipat så där ligger pappen kvar tills vi tar tag i behandligen. Men slipningen är ju värst så det är ju herrans skönt att det är avklarat! Fredrik har också spacklat, slipat och primeat väggarna i blivande tv-rummet så där ska vi gå lös med färgpenseln när andan faller in.

Annars består pysslandet mest av utomhusgöra. Vi har ju återigen planterat potatis, lök och grejjer i trädgårdslandet och i växthuset växer tomater och gurka.

Eftersom vi mestadels varit i stugan i sommar så planterades inte så mycket blommor under försommaren men ändå några blomlådor och krukor så det skulle se lite bebott ut. Nu har vi däremot flyttat hem så då gjorde vi slag i saken och for till vår favorithandelsträdgård i Ulvvik och inhandlade blommor. Eftersom det var slutet på säsongen så blev det superbilligt dessutom. Vi köpte en körsbärstomatampel, två stora tobaksplantor, två jättefina pelargoner, och sex stycken andra sorters blommor som jag inte vet namnet på... (måste lära mig sånt!) Till detta köpte vi två säckar jord, allt till det ringa priset av 200 kr!

Tidigare i våras köpte vi en utesoffmöbel från Jysk. Vi fick den för halva priset efter att ha utnyttjat en rabatt på appen Klipster, vi betalade 1500 kr för den. Den var ett helvete att sätta ihop enligt Fredrik och svärfar men det var verkligen värt mödan för vi har verkligen använt den mycket!

En mindre angenäm grej som hände i somras var att vi hade köpt en paviljong (även den från Jysk och ett erbjudande från Klipster) som vi ämnade ha på altanen, dels för att det skulle skydda trämöblerna från regn och dels för att det skulle vara lite mysigt. Den låg länge i sin förpackning på altanen men en dag gjorde vi slag i saken och slog upp den. Samma eftermiddag drog en liten tromb förbi i Saltvik. Jo faktiskt! En tromb! Den var liten men tillräckligt stor för att göra stålskrot av hela paviljongen... SURT!!







fredag 5 april 2013

Det går sakta men säkert framåt

Golven på övervåningen är som sagt slipade och för att skydda dem i väntan på att de ska pigmenteras och lackas är alla golv täckta med papp. Inte så snyggt och rätt besvärligt att dammsuga eftersom pappen gärna följer med in i dammsugaren... Men ett rum är iallafall helt klar och det är Alicias rum. Där hade vi ju målat och fixat lister och fönsterfoder redan innan hon föddes men golvet hanns inte med - tills nu! Fredrik hade jour under påsken så han var hemma och fixade medan jag och Alicia huserade i stugan och då gjordes golvet i hennes rum klart.

På bilden syns det tydligt hur det furugula golvet blir ljust vitt med pigmenteringen.

I övrigt har Fredrik spacklat och slipat väggarna i det tänkta tv-rummet som förberedelse för målning. Vi har bestämt att måla hela övervåningen i samma ljust gröna färg (samma som i Alicias rum).

Sedan har vi tänkt om lite om vad vi ska ha rummen till. Vårt nuvarande arbetsrum, som vi hade tänkt fortsätta ha som arbetsrum, blir istället gästrum så Alicia får ett helt eget rum. Det kommer att bli lite trångt men om vi får många gäster på samma gång får de husera i det tänka tv-rummet också. Vi kommer istället att göra en liten arbetshörna i hallen på övervåningen. Vi använder ju ändå inte arbetsrummet... Jag tänker mig att ha en bokhylla över hela ena väggen med en liten öppning för ett litet sånt där lite gammaldags skrivbord. Ja... inte helt lätt att beskriva. Jag får visa bilder sen om vi nu väljer att göra så :)

måndag 4 mars 2013

Övervåningen - here we come!

Tadaaa! Jag dyker upp lite då och då och gör ett inlägg! Och nu finns det verkligen anledning. Vi har ÄNTLIGEN börjat renovera övervåningen!! Har tyvärr inga bilder att visa just nu men jag kan berätta att alla fula plastmattor som täckte golven numer är borta och trägolvet som ligger under är slipat!

Fredrik har gjort ett jättejobb under en veckas tid med att ta bort alla mattor, spikrensat, hyrt en golvslip från Ramirent och sedan slipat, flyttat möbler, slipat, flyttat möbler, slipat och flyttat igen. Men nu är slipningen klar!!! Johoo!! Nu kan man sakta med säkert ta tag i ett rum i taget och det rum som vi ska göra klar först är det rum som tidigare var ett gammalt kök. När vi flyttade in var det ett fult gammalt kök i ett av rummen på övervåningen med en brun ful platsmatta. Köket är utrivet, plastmattan borta och golven slipade. Nu ska väggarna spacklas, slipas och primeas. Därefter ska väggar och tak målas och sedan ska golvet lackas och pigmenteras. När det rummet är klart görs samma sak för resten av rummen på övervåningen.

Just detta rum ska bli ett extra tv- och mysrum med ett litet bibliotek. I det lilla rummet bredvid (arbetsrummet) har vi inte tagit bort plastmattan då det känns som extremt krångligt för en sådan liten yta. Där kommer vi att lägga ett klickgolv istället. Rummet utanför Alicias rum kommer att få bli ett lekrum i väntan på att vi tar tag i målet att göra om det till badrum. Hallen ovanför trappen ska bli en "läshörna" och utrymmet mellan hallen och tv-rummet blir utrymme för ett klädskåp.

Det är så sjuuuuukt skönt att äntligen vara på väg med detta projekt!