söndag 27 mars 2011

Budgetrenoveringen av badrummet klart!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg höll vi på att budgetrenovera vårt lilla badrum. Badrummet var en kvarleva från 1970-talet och tidiga 1990-talet och inte särskilt trivsamt. Att renovera badrum kan ju bli en väldans dyr historia men vi gjorde en budgetvariant vilken bestod i att byta ut lite inredning och måla om. Tidigare var badrumsskåp och hängare något som härstammade från svunna tider med mindre delikata guldbeläggsdetaljer (har tyvärr inga bilder på det). På IKEA hittade vi badrumsskåp, både över och underskåp på reahörnan för dryga 500 kr! Inget speciellt skåp så men betydligt bättre än det tidigare.

Tapeterna i badrumsdelen var någon underlig rosa färg med blommor på och golvet orange. I tvättstugedelen var tapeterna beiga med något 90-talsmönster och även där orange golv. Har tyvärr inte så många "före-bilder" men här kommer ett par iallafall:



Jag visste först inte att det fanns målarfärg att måla badrum med, det låter inte så troligt att färgen skulle hålla. Men det fanns det! Jag valde att göra badrummet i "kaffe-färger" - kaffe-brunt golv och latte-färgade väggar. Färgen gick på cirka 1500 kr.



Förändringen ser inte så jättestor ut på bilderna men skillnaden är enorm i verkligheten! Så himla skönt att få det gjort! Bilden längst ner är från tvättstugedelen (till höger finns varmvattenberedaren och tvättmaskinen men dessa maskiner har vi dolt bakom en vit skir gardin. De två lådorna är våra före detta sängbord som vi målat om (de var i bjökträ innan). Locket går att lyfta av så de tjänstgör nu som våra tvättkorgar =) Vi passade även på att byta ut duschblandaren och lite annat smått och gott så sammanlagt gick renoveringen på mellan 2500-3000 kr!

Inredningsprylar

Lovade i ett tidigare inlägg att jag skulle visa bilder på lite inredningsgrejjer vi fått och här kommer dom:

Har länge önskat mig en ljuskandelaber men inte hittat någon själv. Har letat både på loppisar och butiker men inte hittat den rätta. Men mamma hon kan hon! Jag vet inte var hon hittade denna men det är precis en sådan jag tänkt mig och den passar så bra på vår matplats.

En annan present är denna underbara smidesskål som jag bara älskar! (Skålen är inte sned, det är jag som är en dålig fotograf...) Skålen är oftast som alltid fylld med apesliner eftersom vi har den goda vanan att pressa apelsinjuice till helgfrukostarna - mums!


Två fina presenter på en bild. Dels en smart ljusstake som gör sig väldigt bra vid vedspisen och dels ett luffarschack där bottenplattan är gjord av lavasten. I början spelade jag och Fredrik om vem som skulle hämta ved men eftersom jag alltid förlorade lades det ner... jag blev så less att hämta ved hela tiden...


Detta fina hjärta till ljushållare fick vi i förlovningspresent av mamma och pappa. Hjärtat är av svart smide och inhandlades i en gårdsbutik i Timrå. Butiken ligger långt ut på landet och är rätt svår att hitta men det är väl värt mödan när man hittar dit. Underbara saker i shabby chic-stil *min stil*. Butiken inrymmer dessutom ett jättemysigt litet café - rekommenderas varmt för besök! http://www.timragardsbutik.se/

tisdag 8 mars 2011

Länge sen!

Ja nu var det alldeles för länge sedan jag bloggade här men det har att göra med att bloggkontot krånglat så jag tappade lusten ett tag... men nu är jag på banan igen! Vi har precis gjort klar budgetrenoveringen av badrummet men jag har inte tagit bilder ännu, kommer i nästa inlägg =) Lägger in bilder på de fina tulpanerna och rosen jag fick av min älskling på alla hjärtans dag istället så länge!