söndag 20 maj 2012

Hallen klar!!

Äntligen är hallen helt klar! Det tog sin lilla tid, inte lätt att få ihop det med en liten bebis hemma :)

Så vad har vi gjort? Det var en ganska fin hall innan också men vi ville ändå fräscha upp den lite. På golvet låg en plastmatta som såg ut som ett trägolv. Detta byttes ut mot svart klinkergolv - med golvvärme! Nice! Det var väldigt stressigt för Fredrik att lägga golvet eftersom jag låg i soffan och hade värkar just då :) Han var jätteorolig och frågade hela tiden om det inte var dags att åka till förlossningen, men golvet hanns precis läggas klart innnan det var dags!

Sedan fick resten av hallen vänta lite, en si sådär ett halvår, innan Fredrik tog tag i att sätta dit bröstpanel och måla den vit, samt måla väggarna i en ljus, ljus grön färg (samma och Alicias rum). Vi bytte också vägg för hatt- och skohylla vilket gjorde att hallen känna lite större. Fredrik inhandlade också klädkrokar för Alicias kläder, det ser så gulligt ut när hennes små kläder hänger på sina krokar :)

Vi har länge pratat om att ha något att sitta på i hallen, en bänk eller liknande. På Ikeas barnavdelning hittade vi en liten soffa men lock. Jättefin i hallen och väldigt praktiskt då vi har varsin korg med vantar och dyl i den :)  799 pix kostade den. Häromdagen inhandlade jag en spegel på Inreda & sånt. Det var precis en sådan spegel jag letat efter och den passar jättebra i hallen. 599 kr kostade den. Det som fattas nu är de fototavlor som vi tidigare hade där spegeln nu sitter. Vi ska nu flytta dom till trappan, det har dock inte hunnits med än :)

 Hallen före

 Hallen efter

 Klädhörnan

Bänken och spegeln