lördag 21 maj 2011

Första middagen ute och brödbak

Den 9 maj var det 22 grader ute, en riktig försmak av sommaren! Värmen höll i sig även på kvällen så självklart passade vi på att äta årets första utomhusmiddag! Så himla mysigt! Grillad fisk med potatisknyten stod på menyn - gott!

Veckan innan hade spenderats med att olja in alla trädgårdsmöbler, sjukt tråkigt jobb men det måste göras om möblerna ska hållas fräscha. Ska tillägga att vi inte äger endast den lilla gruppen som syns på bilden utan en likadan liten grupp till samt en stor grupp med stort bord med klaffar och sex positionsstolar.

Följande helg var det dags för brödbak. Fredrik hade hittat några matbrödrecept i en tidning så jag fick helt plötsligt inspiration att baka :) Undrar varför man inte gör det oftare, det är både kul och faktiskt ganska lättsamt, särskilt sedan jag fått överta mammas hushållsassistent, och dessutom känns det så lyxigt att duka fram hembakat bröd!

lördag 7 maj 2011

Lite nya grejjer

Har varit och inhandlat lite nya växter och grejjer, mest för att jag kände för det helt enkelt. Till köket köpte jag en liten murgröna som placerades i smideshjärtat. Tanken är att den ska slingra sig runt hjärtat när den växer. Hoppas bara att den överlever så länge för jag är ungefär sämst på att komma ihåg att vattna den...

Sovrummet förärades med två fredsliljor i nya träkrukor. Vi hade två doftrankor placerade där men de trivdes inte och blev flyttade till soliga fönster på undervåningen, nu mår de som drottningar!

Köpte också en ny fotoram till bilden på mig och Fredrik. Bilden är den första som togs på oss två tillsammans och av den anledningen är den lite speciell :)

tisdag 3 maj 2011

Våra underbara kissar

I december 2009 förgylldes vår tillvaro med den angenäma uppgiften att ta hand om två kattungar. Vi var och träffade dem cirka en månad innan vi skulle hämta dem i syfte att välja två kissar i en kull på fyra. När vi kom till ägaren Ann-Christine i Kramfors kom fyra små pälsbollar och mötte oss - sååååå söta!!! Jag satte mig ner på golvet och genast kom en av kattungarna och klättrade upp i knäet - och somnade! Självklart var han en av dem som fick följa med hem. Ann-Christine berättade att han, ända sedan födseln, varit som ler och långhalm med en av de andra kissarna, en som hade nästan exakt samma teckning, så det var självklart att den kissen var den andra som fick följa med hem. Dessa två underbara varelser fick namnen Knasen (kissen som somnade i knäet och som syns på nedre bilden) och Räzer (som vår granne fått för sig heter Fräsern, på övre bilden).

Att två katter kan skänka så mycket glädje och att man kunde bli så fäst vid dem, det trodde jag inte!