söndag 21 november 2010

Vedspis

Nu är vår spishörna helt färdigställd! Vedspisen är en Viking 30 och ger enormt härlig extravärme, sen höjs ju mysfaktorn väldigt mycket också :) Spiskåpan fanns redan på plats och vi tyckte den var så fin och passade den lantliga stil som vi har på köket så den behöll vi. Det är så himla mysigt att tända en brasa när temperaturen kryper under nollstrecket och snön singlar utanför fönstret :)

lördag 13 november 2010

Knasen och hans korgar

En av våra katter, Knasen, ÄLSKAR korgar av alla dess slag. Lådor går oxå bra men helst ska det vara korgar... Denna kärlek växte fram när han var liten och sov i en keps, när han växte ur kepsen blev det korgar istället...

tisdag 9 november 2010

Följetong Köket, del 3

När det var dags att dra om rören i köket kom en kille från kommunen för att stänga av vattnet från huvudledningen. Det var bara det att hela kranen på röret gick av! Det visade sig att både avloppsstammen och vattenröret var i väldigt dåligt skick hela vägen in till huset... Kul kul...Jaha det var bara att anlita en grävare och gräva upp tomten och byta rör.

Kan väl säga att jag var måttlig road till en börjad, vi hade varken räknat med det extra arbete eller kostnader som det innebar att åtgärda det hela, men så här i efterhand känns det jätteskönt att det är gjort. Eftersom rören var så dåliga hade vi kunnat råka ut för mindre trevliga komplikationer i stort sett när som helst och det hade ju varit lagom kul om det skett när hela köket var klart!

måndag 1 november 2010

Tomater!!

I somras odlade vi tomater i vårt växthus (ja det kommer säkert ett trädgårdsinlägg någon gång) men de hann aldrig bli röda... Vi odlade tomaterna från scratch med frösättning inomhus i vårvintras och planterade ut dem i växthuset när väderleken tillät. Kanske var detta långsamma tillvägagångssätt anledningen till att de inte riktigt hängde med?

Hur som haver fick vi iallafall tipset att knipsa av stjälkarna och hänga upp tomatplantorna inomhus när det blivit för kallt att ha dem i växthuset. På så sätt skulle de gröna tomaterna mogna och bli röda. Ska jag vara ärlig så trodde jag inte att det skulle funka men ack så fel jag hade! Numer kan vi plocka tomater i snickarrummet (bilden) :)